

Kulinarinė medicina

Kulinarinė medicina – tai ryšys tarp maisto, valgymo, gaminimo, žmogaus sveikatos ir sveikatinimo. Čia nekalbama apie dar vieną stebuklingą valgymo rekomendaciją, neišskiriamos gydomosios vienintelio vaisio savybės ir nerekomenduojama remtis principu „valgau viską, ko noriu ir kada noriu“ arba „laikausi mitybos rėžimo, gydančio vėžį“. Ir tai ne apie gerą maistą, kvapą ar mikroelementą.
Kulinarinė medicina – tai moksliniais tyrimais pagrįstas požiūris į maisto produktų pasirinkimą, gaminimą ir valgymo įpročius bei
kaip visa tai veikia žmogaus sveikatą. Šio požiūrio tikslas – tarp informacijos kiekio ir įvairovės padėti žmogui atsirinkti bei individualiai sau pritaikyti mitybos įpročius, galinčius padėti apsaugoti nuo ligų ar būti tvirta paspirtimi sveikatinimo procese.
Skirtingi žmonės, skirtingos ligos reikalauja skirtingo požiūrio į produktus, gaminimo būdus, užkandžius. Kulinarinė medicina suteikia žinių kiekvienam apie maisto ir įvairių gėrimų svarbą bei vertę.
Kulinarinė medicina onkologijoje – tai su maistu susiję tikslai, skirti kelionei per vėžį. Apie tai, kodėl reikia skirti dėmesį maistui ir jo ruošimo įpročiams, apie tai, kaip vakarieniauti ar pusryčiauti ir kodėl svarbu, tai daryti tinkamai. Paprasti atsakymai ir sprendimai į klausimą – „ką valgyti susirgus vėžiu“.

Super maistas
Kaip paprastais ir įprastais būdais galima praturtinti savo mitybą vadinamuoju „super maistu“, pasižyminčiu sveikatai naudingomis savybėmis.

Pieno produktai
Pieno produktai - ar galima? O ar sveikatai naudinga? Apie pieną ir jo produktų naudą ar žalą susijusią su vėžiniais susirgimais.

Šarminis vanduo
Šarminė mityba – vienas iš dažniausių klausimų, kai kalba pasisuka prie mitybos, vandens ir vėžio išsivystymo ar progreso rizikos. Ką apie tai sako mokslas?